inspirerende werkbesprekingen..

wat is blikopener?

Blikopener is een inspiratie- en verdiepingstraject voor schilders, tekenaars, deeltijdkunstenaars, docenten, vormgevers en serieuze amateurs die op zoek zijn naar authenticiteit en zeggingskracht in hun creatieve werk. Maar ook als je met textiel, fotografie of keramiek werkt kan je aanhaken. De begeleiding gaat namelijk vooral over de inhoud van je werk.

IMG_5416

Door uitdagende opdrachten en thema’s leer je op een andere manier kijken: naar jezelf, naar kunst, naar de wereld en naar je inspiratiebronnen. Francis Kilian, zelf beeldend kunstenaar, loodst je op een natuurlijke en integere manier door het hele kunstzinnige proces: van brainstorm tot de uiteindelijke presentatie van je werk.

Ulie van Ittersum 3

Je doorloopt samen met gemotiveerde en nieuwsgierige gelijkgestemden alle fases in het kunstzinnige proces. Je voedt elkaars creativiteit. Je deelt je ontdekkingen tijdens je proces en inspireert en stimuleert elkaar.

DSC01465

 

En eerlijk is eerlijk: het is lang niet altijd makkelijk om je innerlijke motivatie te ontdekken. Het groepproces is daarom gebaseerd op onderling vertrouwen. Zodat je je veilig genoeg voelt om elkaar feedback te geven en om feedback te ontvangen. Je steunt, motiveert en inspireert elkaar om verder te gaan dan je in je eentje kan. Gedragen door de groep en je innerlijke drijfveren leer je wat je nodig hebt om oorspronkelijk werk te maken dat past bij jouw specifieke manier van zijn en uitdrukken.

 

Werk op deze paginabestaat uit bijdragen voor het project Reestzin. www.reestzin.nl

Annemarie Joosten, Ulie van Ittersum, Marjan Grimme