In Dwingeloo staat de Havezate Oldengaerde. Na eeuwen over gegaan te zijn van eigenaar op eigenaar is het landgoed nu in beheer van het Drents Landschap.

In 2015 nodigden Francis Kilian en Hermien Keegstra in samenwerking met het Drents Landschap 23 kunstenaars (7 fotografen en 16 Blikopeners) uit om met hun werk te reageren op dit tot de verbeelding sprekende gebouw.

Een spannend project waar cultureel erfgoed, gedreven (vrije tijds) kunstenaars via innerlijke impressies en verleden samen kwamen in een project dat vooral veel verhalen opriep. Verhalen van de kunstenaars, van de bewoners, en van de bezoekers. In twee weekeinden in september werden meer dan 1000 bezoekers in groepen van 15 door de deelnemers zelf en de gidsen van het Drents Landschap rondgeleid door de kwetsbare ruimtes. Soms maakten de gidsen 6 rondes per uur. Buiten werd cappucino van Frans de Grebber gedronken aan de bar en kwamen de verhalen los.Tal van verhalen…

Deelnemen aan een dergelijk project, respons krijgen van groepen bezoekers deed op slag vergeten hoe ongelofelijk hard er gewerkt is voorafgaand aan het evenment.

Artikel in Vruchtbare Aarde mei 2016.

Een project om nooit te vergeten…..

 

project Oldengaerde in samenwerking met het Drentse Landschap

met dank aan het VSB fonds
en het Prins Bernhard Cultuurfonds
foto’s Bert Krooshof en Cees Duindam

O10

IMG_8779

O16

DSC00651.JPG-1

IMG_8867

IMG_8776

O8

IMG_8788

1

O21

O3

IMG_8766