Informatie en tarieven

Dit traject is bestemd voor mensen met een (afgeronde) kunstvakopleiding achter de rug die al een tijdje werkzaam zijn in de beeldende kunst en toe zijn aan verdieping.
Traject Blikopener stimuleert je om je eigen visie en beeldtaal verder te ontwikkelen door te experimenteren en buiten je comfortzone te stappen.
Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Kennismakingsgesprek ( aan de hand van dit gesprek beslis je of je mee doet aan het traject )
 • 7 maandelijkse groepsbijeenkomsten
  (zater- zon- of vrijdagen van 09:30-14:00)
 • Gastdocent met specifieke expertise
 • Individuele coaching sessie
 • Wekelijks digitaal contactmoment
  (naar behoefte)
 • Excursie (reis en entreekosten worden niet vergoed)
 • Presentatie eind van het traject
 

Kosten :

Een kennismakingsgesprek vindt plaats na aanmelding voor deelname. Bij deelname aan het traject is het kennismakingsgesprek gratis.
Kennismakingsgesprek  €65,00 incl. btw
Traject €675,00 incl btw

 
Locatie Nijmegen Krayenhoffkazerne

Blik 24-25N.
Inschrijven tot uiterlijk 4 sept 2024

Blik 24-25 N 1.
Data : 
Zaterdagen 9.30 – 14.00 uur
2024: 21-9/ 19-10/ 25-11/
2025: 11-1/ 22-2/ 22-3/ 19-4
reservedatum 17 mei
Start 21 sept
deze groep is vol

Blik 24-25N 2.
Data : 

Zaterdagen 9.30 – 14.00 uur
2024: 28-9/26-10/07-12
2025: 25-1/ 01-03/ 02-3/10-5/
reservedatum 31-05

Start 28 sept
Nog vier plekken

 
 
 

TIP:

Werk je in de culturele sector en wil je dit traject graag doen om je verder te ontwikkelen? Dan kan je heel eenvoudig een aanvraag doen voor  jouw PPO. Lees hier even of je daarvoor in aanmerking komt.
Ben je docent beeldend? Vaak vergoeden scholen je deelname uit je persoonlijke budget.
Annemarie Joosten
Annemarie Joosten, project Movements

Inhoud

Traject Blikopener doe je schilderend, fotograferend, naaiend, kijkend, denkend, schrijvend, tekenend,  bouwend, uitproberend, filmend, kleiënd, knippend en plakkend, of een combinatie van dit alles.
Het traject gaat over jou als maker, en over wat jouw werkt te vertellen heeft en hoe jij daar beter en blijer in kan worden.

In het eerste deel van het traject krijg je vanuit diverse thema’s opdrachten. Je gaat op avontuur door je eigen verhaal op een andere manier uit te drukken. Je verdiept je in de thema’s door praktische opdrachten, leeswerk & museumbezoek. De laatste bijeenkomsten wordt je begeleid volgens zelf opgestelde doelen.

Je doorloopt Traject Blikopener grotendeels samen met gemotiveerde gelijkgestemden. Je voedt elkaars creativiteit en deelt ontdekkingen tijdens het proces. Zo inspireer je elkaar. De begeleiding richt zich op wat jij nodig hebt om oorspronkelijk werk te maken dat past bij jouw specifieke manier van uitdrukken.

Blikopener Verrijking

In het najaar start een nieuwe intervisie/supervisiegroep voor iedereen die ooit Blikopener heeft gevolgd en graag zelfstandig doorgaat met eigen werk maar door middel van regelmatig contact met de groep ook gevoed, geschraagd en gesteund wil worden.
Vast staat  dat de uitkomst van deze groep ‘voeding voor het werk’ gaat opleveren; inspiratie en uitwisseling, gericht op ontwikkeling (in veilige setting) en met werkbesprekingen onder begeleiding.

Het intervisiegedeelte bestaat uit de onderlinge uitwisseling. Deze kan verschillende vormen aannemen: samen tentoonstellingen bezoeken, gebruik maken van elkaars kennis en praktische tips, iemand uitnodigen voor een workshop, een weekeinde op stap gaan of samen naar een tentoonstelling toewerken.
Het supervisiegedeelte bestaat uit 4 bijeenkomsten met Francis, waar na het vaststellen van de identiteit van de groep thema’s uitgewerkt en werk besproken gaan worden. Iedere groep kan een ander aandachtspunt centraal stellen, dus iedere groep gaat er anders uitzien.

Data:  startdag supervisie 5 oktober, data nog vast te leggen met de groep: 4 x /jaar
Kosten: €365,00 incl. 
Tijden: 10.00 – 16.00 uur
Plaats: In ateliers van deelnemers

Blikopener 4 juli 2020-4404
B6B6814A-5018-48E7-91A4-946F608C9679

reis naar Italië

Van 27 april tot 4 mei huizen we in Santa Maria al Ferrano in de heuvels nabij Firenze. Een week lang werken en genieten van de rust en de stilte van de omgeving.
Kijk voor meer informatie op : Ga jij mee naar Italië?

Aanreis op eigen verantwoordelijkheid en kosten
Per dag 75 euro eenvoudige overnachting inclusief eenvoudig ontbijtbuffet en 2 verzorgde maaltijden (er is een biologische veganistische kok ter plaatse). Maximaal 11 deelnemers.

Verblijf : 525,00 euro.
(excl. een maal 5,00 p.p. schoonmakkosten en een maal 10,00 lidmaatschapskosten)

Bijdrage aan het programma, twee begeleiders en organisatie: 450,00
All in 975 euro.
We zijn aan het plannen voor een reis in 2025

Kunstcoaching

Er is meer mogelijk dan bovenstaande traject. Zo kun je kiezen voor individuele begeleiding. 

Er zijn tal van andere redenen om begeleidng in te roepen.
Als het gaat om een voorbereiding voor een tentoonstelling, bijvoorbeeld. Of als het gaat om het op gang komen in het zelfstandig werken. En bij het aanleggen van een portfolio voor toelating aan een kunstvakopleiding.
 
De meest gestelde vraag, echter, is om het eigen werk, (en het werkproces) vanuit een andere invalshoek te bekijken. Het Grote ‘Wat nu” waar iedereen die beeldend werkt vroeger of later mee te maken krijgt.

 

Gesprek/uur €65,00

Aanmeldformulier

Wil je je aanmelden voor Traject Blikopener of individuele kunstcoaching? Leuk! Selecteer eerst voor welk traject je je wilt inschrijven en vul vervolgens de aanvullende informatie in. Dan kunnen we beginnen.